Γέμισαν οι εκκλησίες… Με μέτρα, αντισηπτικά, μάσκες και αποστάσεις

arsi_ekklisies1

Μετά από δύο μήνες οι εκκλησίες άνοιξαν και το πρωί της Κυριακής οι πιστοί γέμισαν τους Ναούς. Η εικόνα είναι διαφορετική από κείνη που γνώριζαν καθώς τώρα απολυμαντικά, μάσκες και αποστάσεις αποτελούν κανόνες εντός και εκτός των ναών. Με συγκίνηση οι πιστοί άναψαν και πάλι το κερί τους και προσευχήθηκαν υπακούοντας στα μέτρα. Για την εξυπηρέτηση των πιστών και για την αποφυγή συνωστισμού σε όλες τις εκκλησίες της Ιεράς Μητρόπολη Ιωαννίνων τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες με την πρώτη να απευθύνεται κυρίως στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς, η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Οφείλουμε ως εκκλησιαστικό σώμα να εφαρμόσουμε επ’ ακριβώς και αυτές τις συστάσεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • arsi ekklisies1

Ειδικότερα, με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας – Θρησκευμάτων και Υγείας που θα ισχύσει έως και 5 Ιουνίου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

 Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τηρούνται θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τη σύσταση για χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ