Γεμάτη η Παιδιατρική… Πολλά περιστατικά από ιώσεις αλλά όχι βαριά

paidi nosokomeio

Ασφυκτικά γεμάτη είναι η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καθώς οι ιώσεις έχουν επιστρέψει και ταλαιπωρούν πολλά παιδιά.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αικατερίνη Σιώμου σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι το σύνολο σχεδόν των περιστατικών είναι ήπια όμως δημιουργείται ζήτημα με τις υποδομές.

Ένα τμήμα της Παιδιατρικής παραμένει δεσμευμένο λόγω της πανδημίας και θα πρέπει από το Συντονιστικό του Υπουργείου να ληφθεί απόφαση για επιστροφή σε κανονική χρήση προκειμένου να ανακουφίσει την κατάσταση.

Όπως είπε η κ. Σιώμου πρόκειται για εποχή έξαρσης των ιώσεων. Και αν τα τελευταία δύο χρόνια αυτές δεν ταλαιπωρούσαν τα παιδιά αυτό οφείλεται στα μέτρα για την πανδημία όπως η παραμονή στο σπίτι και η χρήση μάσκας.

«Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στην κανονικότητά τους χωρίς να εφαρμόζεται κανένα από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Έτσι η διασπορά και η μεταδοτικότητα των ιώσεων είναι αυτή που καταγραφόταν και στην προ πανδημίας εποχή. Είναι αναμενόμενο λοιπόν να έχουμε αυξημένα περιστατικά, όμως δεν έχουμε βαριά περιστατικά» υπογράμμισε η κ. Σιώμου.

Στην Παιδιατρική Κλινική τα περισσότερα περιστατικά που νοσηλεύονται αφορούν σε ιώσεις, λίγα σε γρίπη και ορισμένα σε κορωνοϊό.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται απομόνωση των παιδιών για να αποφύγουμε την μετάδοση και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ξενοδοχειακή διαχείριση» τόνισε η κ. Σιώμου συμπληρώνοντας ότι η Διεύθυνση της Κλινικής και η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταβάλλουν προσπάθεια για να βρεθούν περισσότεροι χώροι ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση λόγω του αυξημένου φορτίου λοιμώξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ