Γεφύρι της Άρτας το σχολείο στο Καναλάκι

kanalaki sxoleio s

Σε γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος στο Καναλάκι.

Το κτίριο υπέστη ζημιές από τους σεισμούς του Μαρτίου όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτή η αποκατάσταση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, εκφράζει εκ νέου την απογοήτευσή του και την οργή του έναντι κάθε υπεύθυνου για την σημαντικότατη καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος αυτού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας έχει επισκεφτεί επανειλημμένα τα σχολεία της περιοχής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους/τις εκπαιδευτικούς και τον δήμαρχο Πάργας Νικόλαο Ζαχαριά πολλές φορές για την πορεία των έργων και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας, των Κτιριακών Υποδομών (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και τις ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής διαπιστώνουμε ότι τα σχολεία σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το σεισμό, κατέληξαν να βρίσκονται σε κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν αμέσως μετά το σεισμό. Έχουμε, λοιπόν, κάθε λόγο να μιλάμε για εγκληματική αμέλεια κάθε υπεύθυνου.

Τα σοβαρότατα προβλήματα στο συγκρότημα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, δυσχεραίνουν την επιστροφή των μαθητών/τριών στη σχολική πραγματικότητα. Σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε με τα επαναλαμβανόμενα κλεισίματα των σχολείων, η όλη κατάσταση μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τη μόρφωση και τη διαδικασία κοινωνικοποίησης των μαθητών/τριών και να δυσκολέψει αφάνταστα τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ