Γέφυρα Πλάκας… Το καλοκαίρι η αναστήλωση!

Στόχος μέχρι το καλοκαίρι να ξεκινήσει η αναστήλωση στο γεφύρι της Πλάκας… Οι προθέσεις τουλάχιστον είναι αυτές, απομένει να γίνουν πράξη καθώς στο εξής το θέμα περνά αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Πολιτισμού!

Η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη παρουσία της Υπουργού κ. Λυδίας Κονιόρδου, του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γεωργίου Δέδε, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη Γενική Γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, του Ε.Μ.Π. και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης οι εργασίες που είχαν αναλάβει οι τοπικοί φορείς, παραδίνονται πλέον στο Υπουργείο ώστε να μπορέσει να ξαναστηθεί το γεφύρι της Πλάκας. «Θεωρώ- υπογράμμισε- ότι αυτές οι ενέργειες που έγιναν, ήταν το βασικότερο έργο για την αναστήλωση».

Πρόσθεσε δε ότι χάρη στην άμεση παρέμβαση Περιφέρειας και των τοπικών φορέων σώθηκε το Δυτικό βάθρο, καθώς η μελέτη είχε παραδοθεί στις 12 Οκτωβρίου και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αρχές Νοεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν αρχίσουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Από εδώ και πέρα- συνέχισε ο Περιφερειάρχης- θα αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και νομίζουμε ότι κάναμε όλα αυτά, τα οποία πλέον δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα γίνει όπως ήταν πρώτα το γεφύρι».

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τις έως τώρα εργασίες στη γέφυρα Πλάκας: «Ιδιαίτερα τον κ. Σμύρη, που ήταν επικεφαλής σε αυτή την ομάδα, που πήρε τις πρωτοβουλίες, και στα συνεργεία που ήταν επί τόπου, είτε αυτός ήταν ο κ. Πλιακοπάνος είτε ο κ. Αλέξης, και επίσης στην εταιρεία που μας βοήθησε με τις ειδικές γνώσεις που παρείχε».

Ανακοίνωσε δε την πρόθεσή του να διοργανωθεί ειδική τελετή για αυτούς, κατά την οποία θα παρουσιαστούν και οι εργασίες που έγιναν στα δύο χρόνια για να στηθεί το γεφύρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ