«Γέφυρα ασφάλειας μέρος δεύτερο..» Τι ανοίγει από Δευτέρα

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μετάδοσης του κορωνοιού και η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για την επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελούν τα δύο μέτωπα όπου επικεντρώνονται τα κυβερνητικά μέτρα και οι επιλογές.   «Για την ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας έχουμε ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα μας, την επιτυχή αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης. Αποδείξαμε ότι οι Έλληνες μπορούμε και πετύχαμε μια νίκη με έπαθλο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Έπαθλο που κερδίσαμε με κόπο και θυσίες. Είναι το άυλο εθνικό κέρδος, το ατομικό απόκτημα που έγινε συλλογικό κτήμα και λέγεται εμπιστοσύνη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Περνάμε στη 2η φάση έχοντας ως όπλο μας την εμπιστοσύνη που χτίσαμε μέχρι σήμερα, καθώς αυτή θα φέρει επενδύσεις, δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε προσθέτοντας ότι «εξετάζονται μέτρα για την επανεκκίνηση διάφορων κλάδωνς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση». Τα μέτρα αυτά, όπως πρόσθεσε, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην νιώθει κανείς μόνος» και ανάφερε ότι έως τις 12 Μαΐου θα γίνει η καταβολή της επιστρεπτέας φορολογικής προκαταβολής σε 90.000 δικαιούχους.

Το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης φάσης

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (οι λοιπές κατηγορίες όσων δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου) εκτός από τα εμπορικά κέντρα (malls) η ημερομηνία άρσης του λουκέτου των οποίων, παραμένει ασαφής.

Ακόμη επιστρέφουν οι δραστηριότητες βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, στις σχολές οδηγών, ενώ επανέρχονται και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα. Τι θα ισχύσει με τις εκκλησίες.

Για καταστήματα λιανικού εμπορίου επιφάνειας

Έως 20 τμ-4 άτομα

Από 20 έως 100τμ -4 άτομα +1 άτομο ανά 10 τ.μ. για την επιφάνεια από 20 έως 100 τμ

Άνω των 100 τμ -12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τμ

Άνω των 300 τμπου αναπτύσσονται σε επίπεδα ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων

Βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές

Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα

Ελάχιστη απόσταση μεταξύ ατόμων (επαγγελματιών και καταναλωτών) τα 2 μέτρα.

Μέγιστο ποσοστό συμμετοχής το 50% των δραστηριοποιούμενων εμπόρων και παραγωγών.

Διπλές λαϊκές αγορές προς αποφυγή έντονου συνωστισμού

Σχολές Οδηγών

Υποχρεωτική  χρήση μάσκας προστασίας για τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο

Γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ