Γάτσιος εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό

Η επίθεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Κώστα Γάτσιου, υποψηφίου βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ στο Νομό Ιωαννίνων, προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου ο οποίος επανέρχεται στο θέμα του Μακεδονικού.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιάτσος «το ότι το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας «επιλύεται κατά τον καλύτερο τρόπο» είναι μία άποψη που μόνο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί. Για το λόγο αυτό άλλωστε, και σε αντίθεση με τους πολίτες των Σκοπίων, οι Έλληνες πολίτες δεν είχαν καμία δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα. Ούτε με δημοψήφισμα, ούτε με κάποιον άλλον τρόπο. Την απόφαση για επικύρωση της συμφωνίας θα τη λάβει μία Βουλή η σύνθεση της οποίας δεν ανταποκρίνεται πλέον, σε καμία περίπτωση, στο φρόνημα του ελληνικού λαού και στην οποία για την κύρωση της εν λόγω συμφωνίας υπάρχει οριακή πλειοψηφία βουλευτών που ανήκουν σε παρατάξεις οι οποίες έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά».

Σημειώνει πως προεκλογικά ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πει ούτε λέξη σχετικά με τις προθέσεις του και υπογραμμίζει ότι προχώρησαν στη σύναψη της συμφωνίας χωρίς καμία διαδικασία πολιτικής νομιμοποίησης από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας.

«Εάν υπάρχει, λοιπόν, αντιδημοκρατική συμπεριφορά, πέρα από τα κενά περιεχομένου λόγια και τις τετριμμένες ύβρεις, αυτή εντοπίζεται στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που για ένα εθνικό θέμα επιβάλλει επί της ελληνικής κοινωνίας μία απόφαση την οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται. Αλλά, βεβαίως, η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ ξέρει καλύτερα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας από ό,τι οι ίδιοι οι πολίτες και επιβάλλει τις σωστές λύσεις, ακόμη και εάν ο λαός δεν τις αποδέχεται», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ