Γαστρονομία  και τουρισμός συναντιούνται στα Τζουμέρκα

pramanta

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνει εισαγωγικό σεμινάριο στο πλαίσιο των δράσεων Β.2 «Γευστικά Ταιριάσματα» και Β.3 «Τοπική δικτύωση και γαστρονομικές κοινότητες» του σχεδίου διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός», το οποίο υλοποιείται μέσω του προγράμματος LEADER/CLLD (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στις 10:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στα Πράμαντα, και απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και τουριστικού τομέα (εστίαση, παραγωγή, μεταποίηση, φιλοξενία) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη της τοπικής Γαστρονομικής Κοινότητας, καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενεργή ένταξη και συμμετοχή στο τοπικό δίκτυο προβολής της γαστρονομίας.

📌 Θεματολογία Σεμιναρίου:

  • Η γαστρονομική ιστορία των Τζουμέρκων – Σπυριδούλα Δούκα, ιστοριοδίφης, μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου
  • Storytelling για τοπικά προϊόντα – Θοδωρής Αλεξίου, σύμβουλος επιχειρήσεων, πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου
  • Ψυχολογία και marketing πελάτη-τουρίστα – Ιωάννα Νάκη, ψυχολόγος
  • Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Αλεξία Βοτάνη, σύμβουλος επιχειρήσεων
  • Ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι περίπου τρεις ώρες, θα προσφερθεί εκπαιδευτικό υλικό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

✅ Δηλώσεις συμμετοχής:

  • Έως Σάββατο 3 Μαΐου 2025
  • Email: [email protected]
  • Τηλέφωνο: 694 624 4408
  • Συμμετοχή δωρεάν