Γαστρονομία και τοπικά προϊόντα στο φεστιβάλ της Άρτας

festival gastronomias (1)

Συμμετοχή και επιτυχία είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων τις προηγούμενες ημέρες. 

Γεύσεις και αρώματα από τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα της Άρτας, παρουσίασαν live στο κοινό οι κορυφαίοι βραβευμένοι σεφ και συγκεκριμένα ο σεφ με αστέρι Michelin Νίκος Φωτιάδης, ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και ο σεφ  Θανάσης Τάσσος. Αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Μαγειρικής, είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Ενώ οι σεφ μέλη της Chef’s Brigade Greece, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την συμβολή τους στην διατήρηση της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας, μοιράστηκαν τα μυστικά τους με το κοινό, όπου παρακολουθούσε την live μαγειρική τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσκεψη μαθητών σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με επιστημονική ημερίδα από καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ  Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του Δήμου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, το Επιμελητήριο Άρτας, τον Σύλλογο Εστίασης & Διασκέδασης Νομού Άρτας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, το ΙΕΚ Μαγειρικής, τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, τον Α.Σ. Τιτάνες Άρτας, τον Σύλλογο Γυναικών Άρτας “Θεά Δήμητρα”, και τους Πολιτιστικούς και Μορφωτικούς Συλλόγους: “ο Σκουφάς”, “ο Μακρυγιάννης”, Κωστακιωτών, “οι Μερακλήδες”, Φίλων Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας Άρτας, Πολύδροσου “Άγιος Αθανάσιος”, Γραμμενίτσας “το Γαϊτανάκι”, Ροδαυγής “Αγία Παρασκευή”, Παντάνασσας “ο Άγιος Νικήτας”, Κορωνησίας, Μελισσουργιωτών “ο Άη Μάρκος”,  τους οποίους ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά για την στήριξη τους, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στην Άρτα.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των αρτινών επιχειρήσεων και μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που προσέφεραν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας τα προϊόντα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ