Γαρδίκος προς Πλιάκο: «Μας εξαπατήσατε..»

vioaerio

Οι μονάδες βιορευστών στο Λύγγο που προκάλεσαν το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ζίτσας με βασικό αποδέκτη το Δήμο Δωδώνης, προκαλούν τώρα νέες αναταραχές.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος επιτίθεται με δριμύτητα στον Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο για να υποστηρίξει ότι εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Γαρδίκο ότι υποστήριξε στο υπόμνημά  του ο Δήμος Δωδώνης, ακριβώς το ίδιο υποστήριξε και ο Δήμος Ζίτσας, ότι δηλαδή έπρεπε να εξεταστεί η εγκατάσταση τέτοιων μονάδων σε βιομηχανικές περιοχές.

«Τελικά Δήμαρχε μίλησες εσύ για λογαριασμό του Δήμου όπως αποδεικνύεται. Και είπες ακριβώς τα ίδια με αυτούς που κατηγόρησες. Με την απαράδεκτη αυτή στάση σου διχάζεις τον δήμο σου και τους δημότες σου. Μέσα στον ίδιο σου τον Δήμο δημιουργίες στρατόπεδα τοπικών κοινοτήτων και συνθήκες αντιπαράθεσής τους. Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα του να μην έχεις κανένα απολύτως σχέδιο για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου. Τα έχουμε επισημάνει πολλάκις. Αρνείσαι να τα συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο και επιμένεις να τα χειρίζεσαι μόνος σου.

Μετά και από αυτό είσαι πολιτικά επικίνδυνος για τα συμφέροντα του Δήμου μας. Μας εξαπάτησες αισχρά όπως και όλο το δημοτικό συμβούλιο και για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι αποσύρουμε τη στήριξη μας από το ομόφωνο χθεσινό ψήφισμα αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη που σε εμπιστευτήκαμε. Καλοπροαίρετα πιστέψαμε ότι υπερασπίζεσαι τον Δήμο Ζίτσας. Δεν περιμέναμε ότι σε ένα τέτοιο ζήτημα θα φερόσουν τόσο υποκριτικά απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο. Αν δεν αποφασίσεις να συνεργαστείς προς όφελος του Δήμου Ζίτσας η παράταξή μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί από εδώ και στο εξής καμία σου αντίστοιχη πρωτοβουλία. Η ευθύνη για την οπισθοδρόμηση του Δήμου Ζίτσας και την συνεχή απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου σε βαραίνει αποκλειστικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.                                                             

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ