Γαλάζιο μπάχαλο στους μεγάλους δήμους της Ηπείρου…

Σε ένα απόλυτο μπάχαλο τείνει να μετατραπεί η κεντροδεξιά ενώ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.  Μπάχαλο που προέρχεται από την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία διαχειρίζονται ανθρώπους και υποψηφιότητες, στελέχη της Αθήνας. Ειδικά εκείνα που είχαν ανοιχτούς διαύλους με την περιφέρεια και έγνεφαν καταφατικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κατάσταση στο Δήμο Ιωαννιτών και στο Δήμο Πρέβεζας, μοιάζει με καζάνι που βράζει ενώ την ίδια ώρα δεν λείπουν τα προβλήματα και στους δύο μεγάλους γαλάζιους Δήμους της Ηπείρου, της Άρτας και της Ηγουμενίτσας.

Στο Δήμο Ιωαννιτών η κατάσταση σιγοβράζει από τις αρχές καλοκαιριού, όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης έδειχνε την έξοδο στο Νίκο Γκόντα. Βέβαια εναλλακτική λύση για τον Δήμο δεν είχε, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ουδέποτε ο ίδιος ζήτησε να συζητήσει με τον πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης που στήριξε η Νέα Δημοκρατία το 2014.

Τις τελευταίες ημέρες θεωρείται ότι έχει κλείσει γαλάζια υποψηφιότητα στα Γιάννινα, την οποία συζητά ευρέως η πόλη, όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Φαίνεται όμως ότι η λύτρωση για την τοπική κεντροδεξιά δεν ήρθε καθώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Γκόντας σπεύδει να στείλει τα δικά του μηνύματα, μηνύματα με αποδέκτες εντός και εκτός πόλης.

Αφενός λοιπόν δηλώνει «παρών» τονίζοντας με νόημα ότι ουδέποτε δήλωσε ότι αποσύρεται και αφετέρου υπογραμμίζει –κι όχι τυχαία- ότι η παράταξή του ουδέποτε εξάρτησε την πορεία της από ξένα προς την πόλη κέντρα.

Έμμεσα λοιπόν πυροβολεί και τα κομματικά κέντρα της Αθήνας!

Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι ο Νίκος Γκόντας ήδη έχει δημιουργήσει τον πυρήνα του ψηφοδελτίου του τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά και είναι έτοιμος ουσιαστικά να ανοίξει την προεκλογική αυλαία.

Μέρος της κεντροδεξιάς βρίσκεται ήδη στην παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα, η οποία έχει αποφασίσει να είναι παρούσα στις εκλογές. Η απόφαση είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει.

Άγνωστος «Χ» παραμένει ο Παντελής Κολόκας και η δική του κίνηση, η οποία σήμερα αποτελεί συνιστώσα της Δημοτικής Αρχής.

Το τελευταίο διάστημα και με διάφορες αφορμές ο Παντελής Κολόκας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συστράτευσής του με μία παράταξη που θα είχε την πολιτική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Πέραν αυτών, των οργανωμένων δυνάμεων, δεν θα πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι στελέχη της κεντροδεξιάς βρίσκονται στην παράταξη Μπέγκα, ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι με αφετηρία τον ίδιο πολιτικό χώρο και με κοινωνικό εκτόπισμα είναι ήδη σε συμφωνία για κάθοδο με την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ..

Εν ολίγοις, η Νέα Δημοκρατία είτε καταφέρει να έχει κομματικό υποψήφιο, είτε όχι, δύσκολα θα πετύχει την συνένωση δυνάμεων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται..

Ένα παρόμοιο σκηνικό εκτυλίσσεται και στον Δήμο της Πρέβεζας. Ο Βασίλης Γιάπρος, που για λίγες μέρες έκανε πολλούς να χαμογελούν, εγκατέλειψε νωρίς και οι λόγοι, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, δεν ήταν μόνον επαγγελματικοί, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε. Τονίζουν ότι ο έμπειρος νομικός, έγινε πολύ γρήγορα κοινωνός των προθέσεων και των διαθέσεων διάφορων τοπικών «κομματαρχών» και αποφάσισε να εγκαταλείψει στην αφετηρία.

Και μετά την εξέλιξη αυτή όλα βρίσκονται σε σημείο μηδέν, ίσως και υπό το μηδέν..

Πονοκέφαλοι στους γαλάζιους δήμους Άρτας και Ηγουμενίτσας, είναι τα αντάρτικα ψηφοδέλτια που ετοιμάζονται..

Θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να βάλει τάξη; Το γεγονός ότι επιδεικνύει αλαζονεία της εξουσίας – την οποία εξουσία ακόμη δεν διαθέτει- μάλλον κάνει τα περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ