Γαλάζιες Σημαίες: Υπόθεση μόνο για την Πρέβεζα

GALAZIA_SHMAIAΣε υπόθεση αποκλειστικά για την Πρέβεζα φαίνεται πως εξελίσσεται το θέμα των γαλάζιων σημαιών καθώς σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν μέχρι τώρα, μετείχαν μόνο εκπρόσωποι του συγκεκριμένου Νομού, αλλά όχι και της όμορης Θεσπρωτίας.

Οι συσκέψεις ως έναν βαθμό συντονίζονται από τον αρμόδιο για τουριστικά θέματα αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, είναι άγνωστο όμως εάν οι φορείς της Θεσπρωτίας κλήθηκαν κι αδιαφόρησαν ή απλά δεν κλήθηκαν ποτέ.

Η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων λήγει στις 15 Δεκεμβρίου και οι φορείς της Πρέβεζας επιθυμούν αυτή τη φορά να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις ώστε να κυματίσουν και πάλι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Νομού.

Να σημειωθεί ότι το 2012, για πρώτη φορά, η Ήπειρος έμεινε εκτός λίστας καθώς καμία από τις ακτές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας δεν βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία.

Στην τελευταία σύσκεψη που έγινε παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Κοσμάς Κορωναίος, Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, Ευθύμιος Τσίγγος, Αντιδήμαρχος Πάργας, Ελένη Κολιοφώτη, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Πάργας, Πολύκαρπος Χαλκίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας και Χαρίσης Αναστασίου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πρέβεζας, τέθηκε ως στόχος η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων γαλάζιων σημαιών για το 2013.

Κατόπιν αναλυτικής παράθεσης των προϋποθέσεων, των έως τώρα ενεργειών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι για την απόκτηση γαλάζιας σημαίας, συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του κ. Στράτου Ιωάννου, να γίνει ένα άνοιγμα συνεργασίας των τοπικών αρχών μεταξύ τους, αλλά και με τους επιχειρηματίες.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να εντείνουν τις δράσεις τους μέχρι την 15η Δεκεμβρίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση των φακέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ