Γαλάζιες φωτιές στα σκουπίδια των Ιωαννίνων!

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην τοπική γαλάζια σκηνή με αφορμή την συμπόρευση της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη, της παράταξης δηλαδή που επίσημα στήριξε η Νέα Δημοκρατία με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστερής Παρέμβασης αλλά και του ΚΚΕ. Τα πρώτα τροχιοδεικτικά έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης από στενό συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών αλλά και από στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ όπως ήδη έχει διαμηνύσει η Αθήνα στον κομματικό μηχανισμό των Ιωαννίνων η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη κινείται εκτός επίσημης γραμμής του κόμματος στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι καλά γνωρίζοντες τονίζουν ότι η στάση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της υποψήφιας που στήριξε για το αξίωμα του δημάρχου η Νέα Δημοκρατία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ήδη από την επομένη των δημοτικών εκλογών και πολύ περισσότερο από την επομένη των εθνικών εκλογών οι σχέσεις Νέας Δημοκρατίας και Τατιάνας Καλογιάννη είχαν μπει στην βαθιά κατάψυξη.

Ο Ηλίας Γιάτσιος, υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αργά το βράδυ της Πέμπτης ήταν ο πρώτος που έστειλε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την γαλάζια παράταξη του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε ανάρτησή του, στην σελίδα του στο Facebook τονίζει ότι ανίερες συμμαχίες για ίδιον όφελος είναι κατακριτέες και πρέπει να αντιμετωπίζονται τόσο πολιτικά όσο  και νομικά.

«Σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών δεν χωρούν μικροπολιτικές συμπεριφορές. Η παρότρυνση για ενότητα ειδικά σε θέματα μείζονος σημασίας και αναγκαιότητας είναι δεδομένη από όλη την κοινωνία. Διχαστικές συμπεριφορές και ανίερες συμμαχίες για ίδιον όφελος είναι κατακριτέες και πρέπει να αντιμετωπίζονται τόσο πολιτικά όσο και νομικά .

Επίσης μια συμβουλή προς ναυτιλομένους -ες:

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» αναφέρει.

Αποδέκτες του μηνύματος δεν είναι άλλοι από τα μέλη της παράταξης «Ιωάννινα 2023».

Την ανάρτηση σχολιάζουν αρκετοί μεταξύ των οποίων και άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό δε είναι το ακόλουθο σχόλιο: «Η Ελλάδα χρειάζεται νέα πρόσωπα με ήθος και κατάρτιση . Οι κοτσαμπασηδες του χτες καιρός να δώσουν τόπο στην πρόοδο και στην ενότητα . Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Αλβανία ούτε Σρι Λανκα».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την επίσημη θέση της παράταξης «Ιωάννινα 2023» διαφοροποιήθηκε ο Φίλιππος Ευαγγέλου, ο οποίος υπερασπίστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα και ψήφισε με βάση τις προγραμματικές θέσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ