Γαλάζια εγκύκλιος φέρει τα πάνω κάτω… Ούτε χρίσματα, ούτε αντάρτες στους δήμους

augenakis_egkiklios1

Τα πάνω κάτω στις δημοτικές εκλογές φέρνει η Νέα Δημοκρατία. Μετά από αρκετούς μήνες διεργασιών, συζητήσεων, αναζήτησης εκλεκτών, στηρίξεων και υποστηρίξεων, επιχειρεί να τα σβήσει όλα και να αντιμετωπίσει τους υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από τον χώρο της επί ίσοις όροις! Ακόμη και σε περιοχές όπου δόθηκαν χρίσματα, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να τα μαζέψει καθώς διαπιστώνει ότι είτε οι επιλογές που έκανε δεν «τραβάνε», είτε τα ψηφοδέλτια που σχηματίστηκαν παραπλεύρως των επίσημων γαλάζιων έχουν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία, είτε  γιατί η διατάραξη της κομματικής ηρεμίας έχει παράπλευρες απώλειες στις περιφερειακές εκλογές, κυρίως όμως στις ευρωεκλογές!

Έτσι με μία εγκύκλιο από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, όλο το διαμορφωμένο σκηνικό ανατρέπεται, δύο περίπου μήνες πριν τις εκλογές του Μάιου.

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθαρίζει ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάπλη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η δεύτερη παράγραφος είναι αυτή που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει χρίσματα στους δήμους και αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις υποψηφιότητες που προέρχονται από τον χώρο της.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».

Στη συνέχεια δίνονται οδηγίες για την συμμετοχή όλων σε περιοδείες του Προέδρου του κόμματος και ζητείται ενημέρωση της γραμματείας αυτοδιοίκησης μόνο για τις περιπτώσεις όπου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εγκυκλίου αφορά καθαρά οργανωτικά θέματα όπως είναι η ανάπτυξη ομάδων εθελοντών και ο ορισμός εκλογικών αντιπροσώπων.

Η εγκύκλιος αυτή ανατρέπει δεδομένα σε αρκετούς δήμους της Ηπείρου που είτε οι τοπικές οργανώσεις βιάστηκαν να χρίσουν υποψηφίους, είτε άλλες επιχείρησαν να λιθοβολήσουν υποψηφίους χαρακτηρίζοντάς τους ως αντάρτες. Όλοι λοιπόν με ίση αντιμετώπιση και από την ίδια κομματική αφετηρία.

Το Epiruspost παρουσιάζει ολόκληρη την εγκύκλιο που έφτασε στις ΝΟΔΕ και κοινοποιήθηκε στους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τους Γραμματείς του κόμματος και άλλους.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • augenakis egkiklios1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • augenakis egkiklios2

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ