Γ. Ζάψας: Υψηλοί τόνοι για «Γιάννινα- Κακαβιά» και Λούρο

zapsas leka

Οι εξελίξεις στον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς αποτέλεσαν το βασικό θέμα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας και η περιφερειακή σύμβουλος Χριστίνα Λέκκα.

Ο κ. Ζάψας καυτηρίασε τα «πήγαινε- έλα» της μελέτης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Περιφέρειας Ηπείρου, την επιλογή για τρίιχνη κατασκευή και τις τεράστιες καθυστερήσεις.

«Πριν 20 ημέρες, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθεί, σε 2-3 μήνες, μέχρι το Καλπάκι και το υπόλοιπο τμήμα, μέχρι Κακαβιά, θα γίνονταν με «προαίρεση»!

Τελικά το οδικό έργο θα δημοπρατηθεί με το σύστημα “ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ”, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών. Για αυτό το λόγο το Υπουργείο διενεργεί διαγωνισμό έναντι 1,8 εκατομμυρίων για ανάθεση σε Τεχνικό Σύμβουλο «την ωρίμανση και υποστήριξη της δημοπράτησης του έργου». Έχει δρόμο ακόμα η δημοπράτηση του τρίιχνου κατασκευάσματος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καχριμάνη» τόνισε ο κ. Ζάψας.

Ζήτησε δε να σταματήσει κάθε διαδικασία για την τρίιχνη κατασκευή και να δρομολογηθεί η τετράιχνη κατασκευή από την επόμενη κυβέρνηση, που κατά τον κ. Ζάψα θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης υποστήριξε ότι εγκαταλείπεται η κανονική παράκαμψη της Φιλιππιάδας ενώ άσκηση κριτική και για το κλειστό της ξιφασκίας στον Κατσικά τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν δεσμευμένες πιστώσεις για τα έργα.

Επίσης αναφέρθηκε και στον Λούρο σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την άγνοια και την προχειρότητα που αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα» και επανέλαβε ότι πρόκειται για ανυπολόγιστη οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ