Γ. Ζάψας: Η πρώτη τοποθέτηση για την πειθαρχική δίωξη

zapsas g

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας είναι ο πρώτος που τοποθετείται επίσημα μετά την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου.

Η παραπομπή στο Πειθαρχικό αφορά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου αλλά και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ένα εκ των οποίων αποτελεί ο Γιώργος Ζάψας.

Ο κ. Ζάψας, όπως αναφέρει παρέλαβε σήμερα το έγγραφο της πειθαρχικής δίωξης και τονίζει ότι αναμένει την τοποθέτηση του βασικού πολιτικά υπεύθυνου, δηλαδή του Περιφερειάρχη.

Αναλυτικά στη δήλωση αναφέρει:

«Παρέλαβα σήμερα το επίσημο έγγραφο πειθαρχικής δίωξης μου και παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (άρθρο 234 του ν.3852/2010) όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία μετέχω ως εκπρόσωπος της 2ης σε δύναμη περιφερειακής παράταξης.

Σε αναμονή της τοποθέτησης του βασικού πολιτικά υπευθύνου για την πειθαρχική δίωξη, του Προέδρου της Επιτροπής και Περιφερειάρχη Ηπείρου, δημοσιοποιώ το σχετικό  έγγραφο και δηλώνω ότι με τη συμμετοχή μου στην εν λόγω Επιτροπή υποστήριξα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, έχοντας εμπιστοσύνη στην Υπηρεσία και ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καλούνται να αποφασίσουν με όρους πολιτικούς για την σκοπιμότητα έργων επ’ ωφελεία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε κάθε περίπτωση η πάγια θέση μας είναι ότι στις Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου εισάγονται θέματα των οποίων  τη νομιμότητα των εισηγήσεων και του παραγόμενου αποτελέσματος εγγυάται η περιφερειακή Αρχή και με αυτό το σκεπτικό θα αντικρούσω την πειθαρχική δίωξη μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ