Γ. Στέφος: «Να νικήσουμε αρχίζοντας από μας»

giannis stefos vouli

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα τεκταινόμενα στην πολιτική, την κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Γιάννης Στέφος.

Αφορμή αποτελεί συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο iEidiseis.gr.

Με την συνέντευξη αυτή ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του, ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή την συνέντευξη αυτή ο Γιάννης Στέφος αναφέρεται στις κυβερνητικές πολιτικές αλλά απευθύνεται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλοί από μας μοιάζουν να μην θέλουν να ακουστούμε.. Θα είμαστε πάλι στο σημείο που ο κόσμος θα σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μεις θα διυλίζουμε τον κώνωπα».

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε μια περίοδο που γύρω μας όλα αλλάζουν δραματικά : στην εργασία, τα δικαιώματα, τις δημοκρατικές κατακτήσεις, τα βασικά πολιτικά επίδικα με την χειραγώγηση των θεσμών του κράτους δικαίου ,τον εκχυδαϊσμό και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων ,τις ψεύτικες ειδήσεις….

Η επιθυμία που κυριαρχεί μέσα μου είναι μια: “να νικήσουμε ” .

Να νικήσουμε την χυδαιότητα, την αναλγησία, την επιτελική διαφθορά , τον αυταρχισμό, τον τσαμπουκα του κάνω ότι θέλω ,τα ψέματα, την υποκρισία, την ανικανότητα, την επικοινωνιακή διαχείριση, την άνεση να πετάω στα μούτρα των ανθρώπων ότι” δικαιούστε μόνο αυτά που επιτρέπω”.

Να νικήσουμε θέλω την προπαγάνδα, τον γκαιμπελισμό, την απλούστευση, τα πλυντήρια της σκέψης.

Να νικήσουμε θέλω, αλλά ας αρχίσουμε από μας. Να νικήσουμε τη μιζέρια μας, την εσωστρεφή αυτοκριτική, την παραίτηση, την ανάθεση της πάλης. Να νικήσουμε τον ακατανόητο λόγο, την φλυαρία που απευθύνεται μόνο στους επαΐοντες ξεχωριστούς. Και επιτέλους να μιλήσουμε.

Δεν αντέχεται αυτή η δεξιά και δεν πολεμιέται με τα εργαλεία που ξέραμε. Να μιλήσουμε με ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα που να απαντά στην κατάντια που κατασκευάζει η ΝΔ

Πολλοί από μας μοιάζουν να μη θέλουν να ακουστούμε. Θα είμαστε πάλι στο σημείο που ο κόσμος θα σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μεις θα διυλίζουμε τον κώνωπα.

Μπορούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ