Γ. Πρέντζας: Πρωτοφανές σε ένταση και έκταση επεισόδιο

panepistimiako nosokomeio

Τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ανέδειξε το συμβάν με τον ξυλοδαρμό της γιατρού από ημεδαπό που βρέθηκε εκτός ελέγχου.

Ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος του ΔΣ στο Σύλλογο Εργαζομένων σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι ήταν ένα μοναδικό σε ένταση και έκταση επεισόδιο.

Ένας ημεδαπό υπό την επήρεια ουσιών βρισκόταν αρχικά έξω από το χώρο των ΤΕΠ απειλώντας ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του.

Το Τμήμα Επειγόντων την ώρα εκείνη είχε μεγάλο όγκο περιστατικών παρόλα αυτά κλήθηκε άμεσα ψυχίατρος.

Το ευτύχημα ήταν ότι η εξέταση του συγκεκριμένου άνδρα έγινε σε χώρο των ΤΕΠ και όχι στους χώρους της Ψυχιατρικής που είναι σχεδόν απομονωμένοι.

Ο ημεδαπός μετά την εξέτασή του ζητούσε επίμονα να του χορηγηθούν φάρμακα και ουσίες κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η γιατρός. Βγήκε εκτός ελέγχου, πήρε έναν πυροσβεστήρα και άρχισε να σπάει τζάμια.

Ο φύλακας έτρεξε και με αυτοθυσία προσπάθησε να τον σταματήσει. Εκείνος κυνήγησε την γιατρό στο διάδρομο, την έπιασε, την πέταξε στο πάτωμα και άρχισε να την χτυπάει.

Στο νοσοκομείο κλήθηκε η αστυνομία όμως ο ημεδαπός διέφυγε χωρίς να γίνει εφικτή η σύλληψή του.

«Είναι ένα νοσοκομείο που είναι προσβάσιμο από παντού. Δεν υπάρχει ικανός αριθμός φυλάκων αλλά και κανένας φύλακας δεν μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά σε τέτοιες συνθήκες» τόνισε ο κ. Πρέντζας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της επέκτασής του αλλά και της στελέχωσης με το απαραίτητο προσωπικό καθώς σήμερα ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές υπερβάλλουν εαυτούς.

«Το ΤΕΠ σήμερα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό από ότι πριν την πανδημία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής προσωπικό της οποίας έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αντικατασταθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ