Γ. Καραϊσκάκης: Ξεσηκωμός για το φράγμα που κατακλύζει οικισμούς

axeloos fragma

Ομόφωνο όχι είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Γεωργίου Καραισκάκη στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή υδροηλεκτρικού στον Αχελώο, το οποίο έχει σχεδιάσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Και το όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τεκμηριωμένο και αιτιολογημένο καθώς πέραν των άλλων επιπτώσεων από την κατασκευή του φράγματος κατακλύζονται τμήματα τεσσάρων κοινοτήτων και ξεσπιτώνονται δεκάδες άνθρωποι.

«Το ψήφισμα που εκδώσαμε τεκμηριώνει πλήρως με καθαρά τεχνικά επιχειρήματα τους λόγους που γνωμοδοτήσαμε αρνητικά για το συγκεκριμένο έργο με βάση και την εισήγηση του δημάρχου» ανέφερε στο Epiruspost ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργίου Καραισκάκη, Γιώργος Κουρτέσας.

Οι Κοινότητες που θίγονται άμεσα από την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είναι ο Μεσόπυργος, η Μεγαλόχαρη, τα Μηλιανά και οι Πηγές.

Περίπου 400 σπίτια θα χαθούν κάτω από τα νερά του υδροηλεκτρικού.

«Ο τόπος μας είναι το σπίτι μας ! Εδώ ζούνε και δραστηριοποιούνται οι άνθρωποι μας, άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης !

Κατανοώντας το άγχος και  την αγωνία τους για την τύχη των νοικοκυριών τους και την τύχη αυτής της πανέμορφης περιοχής σε συνδυασμό με τις σχέσεις αγάπης και εξάρτησης  που έχουν δημιουργηθεί από πάππου προς πάππου με την γη τους και τον Αχελώο εισηγούμαι αρνητικά στην κατασκευή του φράγματος  Αυλακίου» τόνισε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος.

Σημειώνεται ότι αντίθετη στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ενώ αρνητική είναι η θέση των τοπικών προέδρων του Δήμου και πλήθους φορέων.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου αιφνιδίασε τους πάντες την στιγμή μάλιστα που άλλες παρεμβάσεις ΑΠΕ στον Αχελώο μένουν μισοτελειωμένες ενώ στην περιοχή που προβλέπεται να γίνει το υδροηλεκτρικό έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται οδικά έργα εκατομμυρίων και αναπτύσσονται ήπιες μορφές τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ