Γ. Καψάλης: Ισχυρός πυλώνας η Πολυτεχνική Σχολή

pritaneia st

pritaneia st

Σημαντική και καθοριστική για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χαρακτήρισε ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία σύσσωμων των πρυτανικών αρχών, ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας που ανταποκρίθηκε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα.

Η Πολυτεχνική Σχολή, όπως τόνισε ο κ. Καψάλης, αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα στην εσωτερική δομή του Πανεπιστημίου μας και ενισχύει τη φυσιογνωμία του Ιδρύματος στην ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα να εξασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους των τριών Τμημάτων, συμβάλλοντας, εκτός των άλλων, στην καλύτερη εσωτερική ακαδημαϊκή λειτουργία τους.

Η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πριν από δύο χρόνια, οι πενταετείς σπουδές, οι ειδικές εξετάσεις και η μετονομασία του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, σε συνδυασμό με την ίδρυση, πλέον, της Πολυτεχνικής Σχολής αποτελούσαν σημαντικότατους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι έλαβαν, στο σύνολό τους, την πρέπουσα και επιδιωκόμενη λύση τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρύτανης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπάρχει μία ακόμη σημαντική εκκρεμότητα.

Πρόκειται για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ενός εξαίρετου Τμήματος του Ιδρύματος, που είναι το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και που, χωρίς αμφιβολία, η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και η ένταξη του Τμήματος σε αυτήν, αποτελούν θετικότατη εξέλιξη για την απόκτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

«Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ώστε να συζητηθεί και πάλι το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, ασφαλώς, από μία διαφορετική θέση του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, ύστερα από την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής», σημείωσε.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα μέλη της Συγκλήτου που διαχρονικά στήριξαν το αίτημα για την Πολυτεχνική Σχολή, τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, τους Κοσμήτορες της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, όπως και τους Προέδρους των Τμημάτων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, την Περιφέρεια Ηπείρου, το ΤΕΕ Ηπείρου, την τοπική κοινωνία, , τον πρώην Πρύτανη και νυν Αναπληρωτή Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον Αναπληρωτή Πρύτανη και Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ανδρέα Φωτόπουλο, καθώς και τον Αναπληρωτή Πρύτανη Θωμά Μπάκα, που στάθηκαν υποστηρικτές και αλληλέγγυοι αυτής της προσπάθειας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ