Γ. Γόγολος: Το Κόσοβο και η σύγχρονη Βαβέλ της Δημοτικής Αρχής

dimotiko igoumenitsas

Αρκετές μέρες πέρασαν αλλά ο θόρυβος που κατάφερε να προκαλέσει η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας αφενός με την πρόσκληση για τον επίσημο αγώνα με τους παλαίμαχους του Κοσόβου και αφετέρου με τις αστείες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν λέει να κοπάσει.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Γόγολος είναι αυτός που επανέρχεται και με αιχμηρό λόγο σχολιάζει τα τεκταινόμενα.

Ο Γιάννης Γόγολος είχε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σχολιάζει ως σύγχρονη Βαβέλ τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Οι απαντήσεις που δόθηκαν και το νόημα που βγήκε από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, μου θύμισαν την τιμωρία που είχαν υποστεί από το Θεό, ως βλάσφημοι, οι εμπνευστές και κατασκευαστές του Πύργου της Βαβέλ.( Παλαιά Διαθήκη. Βιβλίο Γένεσις 11: 1-9) δηλαδή να μιλάνε μεταξύ τους, χωρίς να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.

Για λόγους οικονομίας χρόνου, το αποτυπώνω ( χωρίς μετάφραση) και το κείμενο, δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Η χρήση των μικρών ονομάτων, ας μη θεωρηθεί αγένεια, αλλά ως μια προσπάθεια προσέγγισης του θέματος με θρησκευτική ευσέβεια, μιας και τα ονόματα ταιριάζουν με πρόσωπα από την Αγία Γραφή γενικότερα.

Στο τέλος του κειμενου, καταγράφω τα συμπεράσματά μου και υποβάλλω δυο ερωτήσεις για το θέμα.

Επι του θέματος ….

Είπεν ο Αντιδήμαρχος Μιχαήλ:

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό ( διορθώθηκε ότι μιλούσαμε για το Κόσσοβο) άλλωστε τι Σκόπια, τι Κόσσοβο ;

Πήγα στο Κόσσοβο με δική μου πρωτοβουλία, για να είμαι ειλικρινής με παρότρυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Λώλης Ηλίας που σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πριστινας, ένα σπουδαίο αλήθεια Πανεπιστήμιο.

Δεν υπολόγισα αν το Κόσσοβο έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Εχθρός της Ελλάδος είναι το Κόσσοβο;

Για να πω την αλήθεια με καλέσανε με επίσημη πρόσκληση ( γελώντας )

Ποιος τους κάλεσε εδώ, δεν ξέρω ούτε έχω καμμία συμμετοχή. Ήταν δουλειά της Αστυνομίας και του Υπουργείου Εξωτερικών να ερευνήσουν.

Προχθές πήγαμε στο χωριό Λειβαδιά της Αλβανίας και δεν έγινε τίποτε. Το ίδιο είναι, γιατί αυτό δεν έγινε θέμα. Αλβανικά μιλάνε και εκεί.

Στη συνέχεια η πρόεδρος Δέσποινα είπεν:

Δεν βρισκόμουν στον αγώνα που είχε διοργανώσει το ΠΑΚΠΠΟ ( για την εντολή σύνταξης του Δελτίου Τύπου ουδέν σχόλιον, άλλωστε δεν ήταν η συντάκτης, σημείωση δική μου)

Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, ότι οι εκπρόσωποι της ομάδος του Κοσσόβου ζήτησαν να γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Δημοκρατίας του Κοσσόβου (όπως γίνεται στα επίσημα παιχνίδια που βλέπουμε στην tv και είχε γίνει η σχετική προετοιμασία, σημείωση δική μου )

Πριν τον αγώνα με πήρε η Αστυνομία τηλέφωνο και μου είπε να μη γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Κοσσόβου, για λόγους που άπτονται των υπηρεσιών της.

Εγώ ένιωσα ως κακοποιός και πήρα τηλέφωνο να μην ακουστεί ο ύμνος.

Εν συνέχεια έλαβε τον λόγον ο Δήμαρχος Ιωάννης και είπεν :

Αν ήταν εθνικό θέμα θα μας έπερνε τηλέφωνο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή το Υπουργείο Εξωτερικών ( ξέχασε τι είπεν η Δέσποινα, σημείωση δική μου)

Εμείς δεν δώσαμε βίζες εισόδου στη χώρα, δεν ξέραμε τίποτε

Κάνετε μείζον θέμα, μια ανάρτηση σε ένα τοπικό site. ( που δεν διαβάζει, σημείωση δική μου)

Ο Αντιδήμαρχος Ηλίας, δεν έλαβεν τον λόγον. (Ως συνήθως, σημείωση δική μου )

Συμπεράσματα :

Δεν ήξερε κανένας για τον επίσημο αγώνα για τη φιλία των λαών μεταξύ των Θεσπρωτών και Κοσσοβάρων παλαιμάχων .

Πήγαν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά είχαν δεχθεί και επίσημη προσκληση.

Αν ήταν θέμα εθνικό, θα τους είχε ειδοποιήσει η Αστυνομία

Όμως μετά, τους ειδοποίησε η Αστυνομία να μην ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος του Κοσσόβου.

Δεν γνώριζε κανένας, πως μπήκαν χωρίς βίζα από το Τελωνείο

Ε…δεν έγινε και τίποτε. Αυτά ξεχνιούνται σε τρεις μέρες.

Ερωτήματα:

Τώρα που έγινε θέμα στη Βουλή των Ελλήνων, θα αντιληφθούν κάτι στη Δημοτική Αρχή και αν έσφαλαν ή εκτίμησαν κάτι λάθος να το παραδεχθούν;

Περιποιεί τιμήν για τους βουλευτές του νομού, που ένα εθνικό θέμα ( κατά την κρίση αυτών που υπέβαλαν την ερώτηση) έρχεται στη Βουλή, από άλλους βουλευτές ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ