Γ. Αμυράς: Παρέμβαση για τους ΣΜΑ

Εξελίξεις για τη διαχείριση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μπορεί να προκαλέσει η αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς.

Πρόκειται άλλωστε για θέμα που απασχολεί τα συναρμόδια υπουργεία τα οποία να εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να περάσει η αρμοδιότητα αυτή στους Δήμους.

Ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς στηρίζει την πρόταση του Δήμου Ζίτσας να παραχωρηθεί η αρμοδιότητα διαχείρισης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως σημειώνει και στην σχετική του ανακοίνωση.

Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχαήλ Πλιάκου με την οποία γίνεται γνωστό ότι αν περάσει η αρμοδιότητα διαχείρισης των Σ.Μ.Α. στους Δήμους τα οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά  σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ως εξής:

  • Αποφυγή φθορών στον εξοπλισμό,,
  • Μείωση του κόστους που θα μετακυλίεται στους πολίτες μέσω των χαμηλών τελών για την καθαριότητα,
  • Περιβαλλοντικά οφέλη λόγω χρήσης κοντέινερ και την κατ επέκταση δραστική μείωση των δρομολογίων των παλαιών απορριμματοφόρων.

Επισημαίνεται ότι ο Σ.Μ.Α. του Δήμου Ζίτσας έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά εδώ κι έξι (06) μήνες και θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα η «πιλοτική» του λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ