Γ. Αμυράς: Πανελλαδική παρέμβαση για να σωθούν τα πλατάνια

amiras axerontas

Παρέμβαση σε πανελλαδικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί η νόσος των πλατάνων σχεδιάζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αυτό έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς κατά την επίσκεψή του στην Θεσπρωτία και στο φαράγγι του Αχέροντα.

Ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι θα εκπονηθούν άμεσα οι σχετικές μελέτες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να περισωθεί ο μοναδικός πλούτος.

Σημειώνεται ότι στην Ήπειρο ήδη έχει χαθεί μεγάλος αριθμός πλατάνων σχεδόν σε όλες τις περιοχές και η νόσος εξακολουθεί να χτυπά..

Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον  δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη βρέθηκε στον Αχέροντα όπου περπάτησε στο φαράγγι του  ποταμού, συνομίλησε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και είχε συνάντηση με στελέχη του Φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αχέροντα Καλαμά και Κέρκυρας.

 Νωρίτερα μετείχε σε σύσκεψη που έγινε στην Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή των δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη όπου βασικό αντικείμενο ήταν οι δασικοί χάρτες.

Ο κ. Αμυράς υπογράμμισε ότι θα δοθούν λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τους κατοίκους με ρεαλισμό και στο πλαίσιο όσων ορίζει το Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ