Φυτεύτηκαν νέα δέντρα στον παραλίμνιο πεζόδρομο

paralimnios dentra

Στη δενδροφύτευση καλλωπιστικών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων προχώρησε η περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην παραλίμνιο είχαν κλαδευτεί το φθινόπωρο οι λεύκες που υπήρχαν καθώς τα δέντρα είχαν ψηλώσει πολύ και όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας, ήταν επικίνδυνα για πολίτες, περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες.

Τότε η Περιφέρεια Ηπείρου είχε υποσχεθεί ότι όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα προβεί σε δενδροφύτευση άλλων δέντρων προς αντικατάσταση εκείνων που κλαδεύτηκαν.

«Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Ιωαννίνων, ότι η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε. Επιλέχτηκαν νέα δέντρα, ως επί το πλείστον καλλωπιστικά (τίλιο, σφενδάμι κόκκινο, φρίξος και λικιδάμβαρη), κατάλληλα για το συγκεκριμένο χώρο και συμβατά με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, τα οποία τοποθετήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έτσι αποκαταστάθηκε η εικόνα του τοπίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών, που είναι θέμα προτεραιότητας» αναφέρει στη δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ