Φτηνότερο εισιτήριο- Ποιά δρομολόγια επιδοτεί ο Δήμος

astiko ktelio

astiko ktelio

Φτηνότερο εισιτήριο θα πληρώνουν σύντομα εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς το Δημοτικό Συμβούλο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει στην επιδότηση του εισιτηρίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψει με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Ο Δήμος θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 115 χιλιάδων ευρώ, ποσό που περιλαμβάνονταν στον προυπολογισμό, προς το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου το δεύτερο να προχωρήσει στη μείωση των εισιτηρίων.

Η απόφαση θα ισχύσει από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και για έναν χρόνο.

Μειωμένο εισιτήριο, το οποίο θα ανέρχεται στο 1,2 ευρώ θα πληρώνουν όσοι μετακινούνται στις περιοχές των Μαρμάρων, του Σταυρακίου, των Κάτω Μαρμάρων, του Νεοχωρόπουλου, του Κουτσελιού, της Μπάφρας, της Νεοκαισάρειας, της Πεδινής, της Κρύας και της Αμφιθέας.

Κατά πενήντα λεπτά -από 2,2 ευρώ, στο 1,7- θα μειωθεί το εισιτήριο για όσους μετακινούνται προς Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι, Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο και Περίβλεπτο.

Μείωση πενήντα λεπτών και για όσους μετακινούνται προς τον Κατσικά, αλλά μόνο για συγκεκριμένες ώρες. Η μειωμένη τιμή θα ισχύει για μετακινήσεις που θα γίνονται από τις έξι μέχρι τις εννέα το πρωί και από τη μιάμιση μέχρι τις τρεις και μισή το μεσημέρι.

Η συμφωνία του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ περιλαμβάνει ένα ακόμη λεπτό σημείο. Την επέκταση των δρομολογίων ή την καθιέρωση νέων γραμμών σε περιοχές που σήμερα δεν καλύπτονται επαρκώς, όπως είναι η Ολυμπιάδα, το Νεοχωρόπουλο και τα Μέλανδρα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ