Φτάνουν στα Γιάννινα οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία

prosfiges oukrania

Στα Γιάννινα φτάνουν το βράδυ οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost σήμερα θα ταξιδέψουν από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται εννέα πρόσφυγες, μητέρες με τα παιδιά τους, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου στη Μονάδα των Ιωαννίνων.

Στη συγκεκριμένη δομή υπάρχουν αρκετοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν και παράλληλα δεν διαταράσσεται η λειτουργία της που επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοξενία και την προστασία παιδιών.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη και όλο το προσωπικό της Μονάδας έχουν κάνει ήδη την απαραίτητη προετοιμασία για την υποδοχή των πρώτων προσφύγων που θα φτάσουν στα Γιάννινα και προέρχονται από την περιοχή της Οδησσού.

Παράλληλα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ετοιμάζεται το Κέντρο Προστασίας της Κόνιτσας το οποίο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει άνω των 100 προσφύγων.

Το Κέντρο της Κόνιτσας είχε λειτουργήσει ως προσφυγική δομή και στο παρελθόν όταν ήταν ένα από τα πρώτα στην Ήπειρο που υποδέχθηκαν οικογένειες από την Συρία.

Τώρα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και πάλι ανθρώπους που από την μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα σπίτια και την πατρίδα τους εξ αιτίας του πολέμου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ