Φροντίδα για την ελευθερία..

zarkadi therapeia

Την πλήρη αποθεραπεία του ώστε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον περιμένει το νεαρό ζαρκάδι που εντοπίστηκε τραυματισμένο από δύο επισκέπτες της περιοχής, που έκαναν πεζοπορία σε δασική περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κηπίνας, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το ζώο που έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, μεταφέρθηκε με τη μέριμνα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, του Δασαρχείου Ιωαννίνων και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στα Ιωάννινα, όπου εξετάστηκε από κτηνίατρο που περιέθαλψε τα τραύματά του.

Όπως επιβεβαίωσε και η κτηνιατρική εξέταση, τα τραύματα προήλθαν πιθανότατα κατά τη διάρκεια «πάλης» με άλλο ζαρκάδι. Αφού δέχθηκε τη φροντίδα των τραυμάτων του, το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στον κλωβό του Δασαρχείου Ιωαννίνων, όπου και θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Την ίδια ημέρα, κατά τις πρωινές ώρες, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Μετσόβου για τον εντοπισμό ενός τραυματισμένου και αδύναμου να μετακινηθεί ζαρκαδιού, σε δασική περιοχή κοντά στην ΤΚ Ιτέας του Δήμου Ζαγορίου. Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κινήθηκε άμεσα και εντόπισε το ζαρκάδι που έφερε τραύματα πιθανότατα και αυτό, μετά από «πάλη» με άλλο ζαρκάδι. Το συγκεκριμένο ζώο ωστόσο δε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κτηνίατρο, καθώς λίγη ώρα μετά έδειξε να ανακτά τις δυνάμεις του και επέστρεψε στο δάσος.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή και τα δύο περιστατικά επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του, προς τα Δασαρχεία Ιωαννίνων και Μετσόβου αντίστοιχα για την άμεση ενημέρωση και τα αντανακλαστικά που επέδειξαν όπως και για την διαχρονική συνεργασία.

Επειδή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τέτοιου είδους περιστατικά ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των αρσενικών ζαρκαδιών να ορίσουν και να κυριαρχήσουν στην επικράτειά τους, είναι συνήθη, όσοι τυχόν εντοπίσουν κάτι ανάλογο μπορούν να απευθύνονται άμεσα στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και στις συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή επέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ