Η ΑΕΝ Ηπείρου τίμησε το πλήρωμα της FRONTEX

LIMENIKO_1Eπίσκεψη στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη πραγματοποίησαν ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας Νικόλαος Βάρθης και ο κυβερνήτης του σκάφους της FRONTEX (Ευρωπαικής Αστυνομίας) που το τελευταίο διάστημα περιπολεί στις ακτές του Ιονίου και ελλιμενίζεται στην Πρέβεζα.

Ο κ Μπαϊλης ενημερώθηκε για το έργο της FRONTEX και ειδικώτερα για την αποστολή του σκάφους στην περιοχή μας ενώ ο κυβερνήτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο-εκ μέρους όλου του πληρώματος- για την φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο τους σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αφού η δράση τους έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές.

Το σκάφος είναι επανδρωμένο με ιταλούς οι οποίοι σύντομα θα αντικατασταθούν με πλήρωμα άλλης εθνικότητας.

Οι ίδιοι επεσήμαναν ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον Αμβρακικό Κόλπο και την ποικιλία του ιχθυοπληθυσμού που διαθέτει καθώς και από την ομορφιά της Πρέβεζας αλλά των ακτών του Ιονίου.

Η δράση τους εστιάζεται στην δίωξη της λαθρομετανάστευσης και ειδικά το σκάφος της Πρέβεζας περιπολεί την ευρύτερη ζώνη του Βορείου Ιονίου –και μάλιστα πριν από λίγες μέρες εντόπισε την θαλαμηγό με τους 53 λαθρομετανάστες-.

Ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Νικόλαος Βάρθης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κυβερνήτη του σκάφους της FRONTEX αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την συμβολή τους στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ