Με πλωτά κι αεροπλάνα η FRONTEX στο Ιόνιο

FRONTEXΜε αεροπλάνα και ταχύπλοα η FRONTEX αναλαμβάνει….υπηρεσία και στο Ιόνιο. Ήδη χθες αεροσκάφος εντόπισε κοντά στην Ερείκουσα ταχύπλοο να μεταφέρει λαθρομετανάστες και η παρέμβαση ήταν άμεση.

Στόχος της παρουσίας της Frontex είναι να αποτρέπει τους παράνομους να περνούν τα θαλάσσια σύνορα και να πηγαίνουν στην Ιταλία. Η επιχείρηση αυτή θα έχει το κωδικό όνομα ”Ποσειδώνας” και θ’ αρχίσει τις επόμενες μέρες.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να καταφέρει η Ελλάδα να δείξει στους Ευρωπαίους ότι θωρακίζονται τα εξωτερικά σύνορα της χώρας κι έτσι δεν θα μπορούν να περνούν οι μετανάστες στην Ιταλία κι από εκεί στις άλλες χώρες.

Από το Κατάκολο, τον Αστακό, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα έφευγαν πολλά ταχύπλοα με προορισμό ακτές της γειτονικής χώρας. Αυτό προσπαθούν να ανακόψουν οι αρχές και πιστεύουν ότι με την FRONTEX στο Ιόνιο, τον φράχτη στον Έβρο και με τα κέντρα υποδοχής θα στείλουν ένα μήνυμα στους Τούρκους δουλέμπορους αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες να μην προτιμούν να εισέρχονται στην Ελλάδα και μετά να θέλουν να περάσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ