Φρίκη… Κρέμασαν σκύλο μέσα σε κτήμα!

Σοκ έπαθε ο ιδιοκτήτης κτήματος σε χωριό της Θεσπρωτίας όταν σε ένα από τα δέντρα είδε κρεμασμένο με σκοινί ένα σκυλί. Το θέαμα αποτρόπαιο. Κάποιος χωρίς ίχνος ανθρωπιάς επεφύλαξε από τον σκληρό θάνατο για το ζώο. Ο ιδιοκτήτης του κτήματος δεν διαθέτει σκύλο και μόλις συνήλθε από τις σκληρές εικόνες που αντίκρισε ενημέρωσε την αστυνομία η οποία ερευνά το περιστατικό. Παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Φιλοζωική δράση εθελοντών του Νομού Θεσπρωτίας η οποία δημοσιοποίησε το συμβάν σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για το περιστατικό.

Είναι από τις λίγες φορές πάντως που ένα τέτοιο συμβάν προκάλεσε και την παρέμβαση της εκκλησίας.

Ο πατήρ Ηλίας Μάκος, εφημέριος της ενορίας στα όρια της οποίας συνέβη το θλιβερό περιστατικό μιλώντας στο εκκλησίασμα τόνισε ότι τα ζώα αξίζουν την αγάπη μας.

«Σ’ αυτό τον υποκριτικό κόσμο,  είναι δίπλα μας πάντοτε, χωρίς συμφέρον, με ανιδιοτέλεια μπροστά στη δική μας ιδιοτέλεια, με τέτοια αφοσίωση, που σπάνια μας χαρακτηρίζει,  χωρίς να μας προδίδουν ποτέ. Με ένα ξεροκόμματο, που τους ρίχνουμε, μας αναγνωρίζουν ως ευεργέτες τους και αχάριστα δεν θα φανούν. Και ενδεχομένως να μας καταλαβαίνουν περισσότερο από τους γύρω μας.   Το μόνο, που τους αξίζει είναι η αγάπη μας,  και όχι το κρέμασμα.  Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους μια σημαντική παράμετρο: Τα ζώα μας αφυπνίζουν και μας θυμίζουν κάτι, που όχι μόνο το έχουμε ξεχάσει, αλλά και  το παραβιάζουμε συνεχώς: Την απλότητα και της καθαρότητα της φύσης  ως δημιούργημα του Θεού» ανέφερε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ