Φρένο στα σχέδια για «Πάσχα στο χωριό»

anastasi lampades

Εδώ και αρκετές ημέρες οι συζητήσεις για την πασχαλινή έξοδο είναι αυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Στελέχη της Κυβέρνησης καλλιέργησαν ελπίδες για Πάσχα στο χωριό και στη συνέχεια κάτω από την πίεση που έχει προκαλέσει η πανδημία προσπάθησαν να βάλουν φρένο στα σχέδια.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις από τους επιστήμονες δεν υπάρχουν ενώ οι υπουργοί αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Ήδη μάλιστα ακούγονται φωνές ότι «πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να κερδίσουμε το καλοκαίρι».

Οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας για μία σειρά θεμάτων, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συζητήσουν και για το «Πάσχα στο χωριό».

Οι αποφάσεις όμως δεν είναι σίγουρο πως θα «κλειδώσουν» την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχει πιθανότητα οι τελικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εκτός των μετακινήσεων, θα πρέπει να δοθεί και ένας οδικός χάρτης σχετικά με το πώς θα κάνουμε Ανάσταση, αλλά και σχετικά με το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα βράδια.

Υπενθυμίζεται πως τα Χριστούγεννα το μέτρο αυτό είχε χαλαρώσει, ώστε οι πολίτες να γιορτάσουν όπως προβλέπεται. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και το Πάσχα, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει κάτι συγκεκριμένο.

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξουν όπως είναι απίθανο να γιορταστεί η Ανάσταση και το Πάσχα όπως πέρσι, δηλαδή στα μπαλκόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ