Φούσας, Γεροβασίλη και Μάτι

mati kamena

Σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις που κάνει η εφημερίδα «Καθημερινή» για πρακτικές συγκάλυψης ευθυνών στην τραγωδία που συντελέστηκε στο Μάτι.

Στην όλη υπόθεση παίρνουν θέση και δύο Ηπειρώτες.

Ο Αντώνης Φούσας ως δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκείνο το διάστημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνη Φούσα, δήλωση του οποίου φιλοξενεί η «Καθημερινή» ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που έχει δεχτεί: «υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, οι απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Διάψευση Γεροβασίλη: Ουδέν ψευδέστερον

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε με επίσημη ανακοίνωσή της, στο δημοσίευμα της Καθημερινής τονίζοντας την χαρακτηριστική φράση «ουδέν ψευδέστερον».

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ