Φουρτούνες στην Αποκεντρωμένη

apokentromeni

Σε φουρτούνες φαίνεται ότι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Αποκεντρωμένη λόγω των αποφάσεων για την διαχείριση των υδάτων στο λεκανοπέδιο.

Οι καταγγελίες για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων διαδέχονται η μία την άλλη μετά και την μετακίνηση εργαζόμενης στο Τμήμα Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων της Διεύθυνσης Υδάτων σε άλλη υπηρεσία.

Τα βέλη οργανώσεων και συνδικαλιστών φορέων στρέφονται στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης.

Η ΔΑΣ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των βιομηχανιών εμφιάλωσης είναι η…. «κινητήριος δύναμη»  του Κράτους, καθώς είναι ικανή, ακόμα και να αλλάξει νομοθετήματα που έχουν την έγκριση συλλογικών οργάνων, να μεταθέσει υπαλλήλους και φυσικά να διακινδυνεύσει να αφήσει, 100.000 Γιαννιώτες χωρίς νερό».  

Η Αριστερή Παρέμβαση από την πλευρά της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι ενέργειες της Διεύθυνσης Υδάτων και κατά συνέπεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δείχνουν ότι αντιλαμβάνεται τους υδάτινους πόρους σαν ιδιοκτησία της που μπορεί να τους διαθέτει όπως εκείνη νομίζει, αγνοώντας τις αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης του Λεκανοπεδίου και τον εμπλουτισμό της Παμβώτιδας.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, η φίμωση και ο εκφοβισμός υπαλλήλων!

Τα υδατικά αποθέματα ανήκουν στην κοινωνία και η διαχείρισή τους απαιτεί κοινωνικό έλεγχο και απόδοση ευθυνών στις αρχές που παραχωρώντας τη χρήση τους σε μικρά η μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα, προκαλούν μείωση των διαθέσιμων πόρων, κοινωνική και περιβαλλοντική αδικία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ