Φωτιά στο ρεύμα, εν αναμονή των κρατικών επιδοτήσεων

reuma il

Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, μετά και την κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής.

Το βλέμμα των καταναλωτών είναι στραμμένο στις κρατικές επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο.

Ειδικότερα, οι νέες τιμές της κιλοβατώρας είναι αυξημένες από 15% έως και 62%, καθώς οι πάροχοι προσπάθησαν να εξισορροπήσουν τα τιμολόγια που δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο.

Ενδεικτικό παράδειγμα: για τις κιλοβατώρες που το 2019 πληρώναμε περίπου 180 ευρώ, σήμερα το κόστος φτάνεις τα 580 ευρώ.

Ενδεικτικά, η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο θα χρεώσει την κιλοβατώρα με 0,788 ευρώ, η Protergia με 0,782, ο Ήρων με 0,75 και η Elpedison με 1,08.

Οι νέες αυξήσεις στην αρχική τιμή της κιλοβατώρας είναι το αποτέλεσμα των έντονων αυξήσεων που σημειώνονται όλο τον Αύγουστο στο φυσικό αέριο, αλλά και στην χονδρική τιμή του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.

Η χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε τιμές κοντά στα 400 ευρώ η μεγαβατώρα, όταν η μέση ευρωπαϊκή τιμή ήταν 431 ευρώ, ενώ υπήρξαν και πολύ υψηλές τιμές που μία μέρα ξεπέρασαν και τα 800 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ