Φωτιά εν πλω σε οχηματαγωγό

OXHMATAGOGOΏρες αγωνίας έζησε το πλήρωμα οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό το Μπρίντιζι από φωτιά που ξέσπασε. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Πάτρα και ενδιάμεσος σταθμός ήταν η Ηγουμενίτσα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο δωμάτιο συσσωρευτών εφεδρικής παροχής ηλεκτρικής ισχύος από την οποία καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς περί τους δέκα επτά (από τους συνολικά τριάντα οκτώ υφιστάμενους συσσωρευτές ανάγκης.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αρχικά με χρησιμοποίηση του μόνιμου συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς το οποίο είναι εγκαταστημένο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό πίνακα διανομής εφεδρικής ηλεκτρικής ισχύος, ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου της εφεδρικής γεννήτριας ανάγκης και καταστράφηκε ολοσχερώς στο εσωτερικό του, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως από την ομάδα αντιμετώπισης του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Στο «SORRENTO» επέβαιναν δέκα εννέα επιβάτες με προορισμό τον λιμένα Brindisi, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ή επιβάτη καθώς και δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης της αξιοπλοΐας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ