Φόρουμ στο Μέτσοβο για την Ανάπτυξη στην Ευρώπη

METSOBO_NEAΦόρουμ Πολιτών με θέμα «Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ κατά της κρίσης» και Σεμινάριο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» συνδιοργανώνουν το Γραφείο στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μέτσοβο.

Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Διάσελο» του Ιδρύματος Εγνατία – Ήπειρος και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9.30 – 10.00: Εγγραφή των συμμετεχόντων.

10.00 – 10.30: Εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλο και χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Μετσόβου Νίκο Τσομπίκο.

10.30 – 11.30: Φόρουμ Πολιτών «Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ κατά της κρίσης»

Συντονισμός: Κώστας Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Ομιλίες:

– Γιώργος Παπαστάμκος, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) με θέμα «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 -2020 και αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».

– Γιάννης Τσουκαλάς, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) με θέμα «Ανάπτυξη, Έρευνα, Τεχνολογία και η κρίση στην Ελλάδα».

– Σπύρος Δανέλλης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020: Ένας οδηγός βιωσιμότητας για τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο».

11.30-12.15: Ερωτήσεις – Συζήτηση.

12.30 – 13.30: Σεμινάριο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία».

Συντονισμός: κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ομιλίες:

– Carlos Martin Ruiz De Gordejuela, Προϊστάμενος της Yπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ, Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα με θέμα «Οι ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Επιτροπής για τους δημοσιογράφους».

– Κώστας Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Η πολιτική Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Μέσα και Εργαλεία».

13.30 – 14.00: Ερωτήσεις – Ανοιχτή συζήτηση – Συμπεράσματα.

14.30-17.00: Γεύμα προσφερόμενο από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ