Ζητούν φόρο σε βοήθημα για το Norman Atlantic

DIASOSH IT3Οι τοπικές εφορίες ζητούν από τις οικογένειες των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών που χάθηκαν στην τραγωδία του «Norman Atlantic» να καταβάλουν… φόρο δωρεάς 40% για το συμβολικό βοήθημα των 1.000 ευρώ που έλαβαν λίγο πριν από το Πάσχα από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών (ΟΦΑΕ)! Το ποσό εντοπίστηκε στα λογιστικά βιβλία της Ομοσπονδίας και οι εφοριακοί ανέλαβαν το φορολογικό σαφάρι.

Για μέγιστο δείγμα κοινωνικής αναλγησίας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι ζητείται από τις οικογένειες των θυμάτων του Norman Atlantic να επιστρέψουν το 40% της αποζημίωσης που έλαβαν, ως φόρο δωρεάς.

Σε επιστολή τους απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη, και τους συναρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς και εκφράζουν τη θλίψη τους για την απαίτηση των κατά τόπους ΔΟΥ να φορολογηθούν οι εν λόγω αποζημιώσεις.

«Πρόκειται για μέγιστο δείγμα κοινωνικής αναλγησίας» αναφέρει στην επιστολή της η Ομοσπονδία καταγγέλλοντας την πολιτεία πως δεν έχει σταθεί ικανή ούτε καν στο να προσφέρει την απαραίτητη ενημέρωση στις οικογένειες που ακόμα, σχεδόν 5 μήνες μετά, αναμένουν κάποια πληροφορία για τους αγνοούμενους ανθρώπους τους.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ