«Φορολοταρία»: Πώς θα κερδίζουν 1.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ

apodiksis16

apodiksis16

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών, εντός Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση και οι πρώτοι 1.000 τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ έκαστος.

Ύστερα από αναμονή και αναβολές πολλών μηνών το σχετικό εγχείρημα βρίσκεται στην τελευταία φάσης υλοποίησής του, καθώς είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή της σχετικής απόφασης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται επίσης οι διαπραγματεύσεις και η συνεργασία της ΑΑΔΕ με τις τράπεζες για τις τεχνικές παραμέτρους του εγχείρηματος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο θα μοιράζονται 12 εκατ. ευρώ ( 1 εκατ. ευρώ το μήνα) στους υπερτυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ η «φορολοταρία», που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει ως εξής:

Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο ΥΠΟΙΚ το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ώστε να ταυτοποιηθούν οι δαπάνες που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογουμένων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο – ΑΦμ συγκεκριμένος αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. ένας λαχνός ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το ΥΠΟΙΚ από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

Ο αριθμός των λαχνών θα δίνεται με στάθμιση έτσι ώστε να μετρούν περισσότερο στη φορολοταρία πολλές συναλλαγές των λίγων ευρώ η καθεμία και λιγότερο μια συναλλαγή μεγάλου ποσού.

Αυτό θα γίνεται καθώς προτιμούν στο ΥΠΟΙΚ να προμοτάρουν την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών σε POS για μικροσυναλλαγές καθώς σε αυτές είναι πιο πιθανόν να μην εκδοθεί απόδειξη από την ταμειακή μηχανή.

Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί. Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογουμένου μέσω του Taxisnet.

Πηγή: Δημοκρατία

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ