Φωνή αγωνίας για τον δρόμο στα Θεοδώριανα

dromos teodoriana

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Άρτας απευθύνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κωστηλάτα» ένας από τους πιο δραστήριους του Νομού.

Το αίτημα είναι αυτονόητο. Η ολοκλήρωση του δρόμου στα Θεοδώριανα όπως και η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος στην επιστολή του προς τους τρεις βουλευτές του Νομού έχουν περάσει 70 χρόνια και τα Θεοδώριανα δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν δρόμο αντάξιο της ιστορίας τους.

Το 1948 ξεκίνησε από το Στρατό η χάραξη και η κατασκευή του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και τον Αύγουστο του 1949 έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο, ένα στρατιωτικό Τζαίημς.

Το 1958 έγινε πάλι από το Στρατό νέα χάραξη η οποία είναι και η σημερινή, δηλαδή Θεοδώριανα -Αθαμάνιο μήκος 15 χιλιόμετρα. Κατά καιρούς διατέθηκαν αρκετά κονδύλια αλλάδρόμος δεν έγινε ποτέ για διαφόρους λόγους.

Το 2018 από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη αποφασίσθηκε η έγκριση ποσού 8.849.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έγινε και η μελέτη ολοκλήρωσης του έργου.

Στις 20-3-2019 το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ  και στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 εγκαταστάθηκε η εταιρεία και άρχισε η κατασκευή του έργου.

Η εταιρεία εργάσθηκε όλο τον περασμένο διάστημα των 10 μηνών καικατασκεύασε σχεδόν την παράκαμψη Αθαμανίου μήκους 2.680 μέτρων η οποία είναι καλυμμένη και από πλευράς σωλήνωσης του υδραγωγείου Βρυζοκαλάμου, αφού τα χρήματα ήταν στη μελέτη και το οποίο υδραγωγείο ακολουθεί τον δρόμο.  

Όμως διαπιστώνονται προβλήματα με το υδραγωγείο Βρυζοκαλάμου όπου υδρεύονται 20 Κοινότητες και οικισμοί και συγκεκριμένα σε μήκος 5.500 μέτρα (από κατασκήνωση Αθαμανίου) πρέπει να αντικατασταθούν σωλήνες 11 χιλιομέτρων οι οποίες έχουν καταστραφεί αφού το υδραγωγείο αυτό κατασκευάσθηκε το έτος 1985.

Ο εργολάβος δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο εάν δεν αλλαχθούν οι σωλήνες οι οποίες ακολουθούν σ’ όλο το μήκος του τον δρόμο. Απαιτείται λοιπόν μια δαπάνη 900.000 ευρώ η οποία πρέπει να εξευρεθεί το γρηγορότερο για να αρχίσει η εκτέλεση του σημαντικού για την περιοχή έργου.

Ο Σύλλογος «Κωστηλάτα» λοιπόν απευθύνεται στους τρεις βουλευτές του Νομού ζητώντας την παρέμβασή τους ώστε να εξευρεθεί το κονδύλι των 900 χιλιάδων και να πάρει τέλος η ταλαιπωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ