Φώναξαν την Αστυνομία για τις εργασίες στο Ειδικό Σχολείο!!!

eidiko kastro

eidiko kastro

Πριν ξεκινήσει ακόμη η σχολική χρονιά, άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ δύο σχολείων, η συνύπαρξη των οποίων δεν υπήρξε εύκολη.

Ο λόγος για το 9ο Δημοτικό και το 2ο Ειδικό Σχολείο των Ιωαννίνων, που συστεγάζονται στο συγκρότημα του Κάστρου.

Η προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να προχωρήσει στη διαμόρφωση χώρων στο ισόγειο του κτιρίου ώστε να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, προκάλεσε αντιδράσεις που εκφράστηκαν με καταγγελίες στην Αστυνομία.

Οι εργασίες διακόπηκαν καθώς εργολάβος κι εργάτες απειλούνταν με αυτόφωρο και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς, προσπάθησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες έγιναν από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Σχολείου, με το επιχείρημα ότι δεν έχει εκδοθεί άδεια από την Πολεοδομία.

Άδεια ωστόσο, για εργασίες μικρής κλίμακας, υπήρχε κανονικά.

Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το πραγματικό κίνητρο αυτής της ενέργειας βρίσκεται στην άρνηση συνύπαρξης των δύο σχολείων. Απουσία καλής διάθεσης για την φιλοξενία παιδιών με ειδικά προβλήματα ή με ειδικά χαρίσματα.

«Ο Δήμος είναι καθόλα νόμιμος και οι εργασίες θα συνεχιστούν ώστε να παραδοθούν οι αίθουσες στο Ειδικό Σχολείο. Αγωνιούμε ώστε όλα να είναι έτοιμα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσαμπαλάς ενώ δεν έκρυψε ότι κάποιοι δεν θέλουν το ειδικό σχολείο στο ίδιο συγκρότημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ