Φοιτητικοί Σύλλογοι: Άθλιες οι συνθήκες μετακίνησης, λιποθυμίες στα λεωφορεία

Πέντε φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλουν την κατάσταση που επικρατεί στις καθημερινές τους μετακινήσεις επισημαίνοντας ότι οι λιποθυμίες μέσα στα λεωφορεία τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Οι φοιτητές ανά τακτά χρονικά διαστήματα καυτηριάζουν τα προβλήματα που συναντούν στην μετακίνηση από και προς το Πανεπιστήμιο, η οποία παραμένει και ιδιαίτερα ακριβή για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Προ ημερών το ίδιο θέμα είχε τεθεί και στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, η οποία είχε λάβει τις δικές της αποφάσεις, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τα προβλήματα που υφίστανται.

Τώρα οι Σύλλογοι Φοιτητών των τμημάτων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Φυσικού, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Νηπιαγωγών επανέρχονται.

Κι αφορμή όπως φαίνεται ήταν η λιποθυμία φοιτητή μέσα στο αστικό λεωφορείο λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητών, τις τελευταίες βδομάδες, οι μετακινήσεις γίνονται υπό άθλιες συνθήκες. Οι καθυστερήσεις των δρομολογίων φτάνουν ακόμη και στην μία ώρα, ακολουθεί στοίβαγμα μέσα στα λεωφορεία και ελεγκτές που κόβουν πρόστιμα ακόμη και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες.

«Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής ήταν η λιποθυμία συμφοιτητή μας λόγω συνωστισμού στο λεωφορείο. Δεν θα ανεχτούμε να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές ζητούν αύξηση των δρομολογίων ιδιαίτερα από την περιοχή των Σεισμοπλήκτων, δωρεάν μετακίνηση από τις οκτώμισι έως τις εννιάμισι το πρωί και από τις πέντε έως τις έξι το απόγευμα, μείωση του εισιτηρίου, διεύρυνση ωραρίων για τα δρομολόγια προς Κατσικά, Ελεούσα, Πέραμα και Ανατολή καθώς και στις περιοχές αυτές διαμένουν πολλοί φοιτητές, στην προσπάθειά τους να βρουν πιο φτηνό σπίτι.

Οι φοιτητές κάτω από αυτές τις συνθήκες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρόν στην τριμερή συνάντηση που θα γίνει μεταξύ Πρυτανείας, Δήμου Ιωαννιτών και Αστικού ΚΤΕΛ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ