Φοιτητική στέγη, μόνιμο πρόβλημα για τα Γιάννινα

enoikiastirio

Μικρή προσφορά, ακριβά ενοίκια και η ανεύρεση φοιτητικής στέγης στα Γιάννινα για μία ακόμη χρονιά αναδεικνύεται σε σοβαρό πρόβλημα.

Το πρόβλημα τείνει να γίνει μόνιμο και η οικονομική στενότητα στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά το αναδεικνύουν με ένταση για μία ακόμη χρονιά.

Η Λαική Συσπείρωση της Περιφέρειας Ηπείρου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί παραθέτει το δικό της σχόλιο.

Αναφέρει:

Το πρόβλημα της έλλειψης φοιτητικής στέγης στα Γιάννενα δεν είναι καινούριο.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι συχνή η εικόνα των οικογενειών των νέων φοιτητών που περπατούν απελπισμένοι στους δρόμους των Ιωαννίνων προς αναζήτηση ενός αξιοπρεπούς διαμερίσματος σε προσιτή τιμή

Στις φοιτητικές εστίες ο διαγωνισμός φτώχειας για ένα διαμέρισμα θα τελειώσει το Νοέμβριο.

Μέχρι τότε θα είναι εκατοντάδες τα παιδιά, τα οποία παρά το γεγονός ότι κόπιασαν και κατάφεραν να εισαχθούν σε μια πανεπιστημιακή σχολή, δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να σπουδάσουν, αφού οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο για τη διαμονή τους, ακόμα περισσότερο σε μια χρονιά που είναι αβέβαιη η επιβίωση κάθε λαϊκή οικογένειας.

Κι ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα για τα λαϊκά νοικοκυριά, η Περιφέρεια Ηπείρου, επέλεξε -και περηφανεύεται κιόλας- να δαπανήσει πενήντα (50) εκατομμύρια για τη δημιουργία του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και όχι φοιτητικές εστίες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τον νόμο Κεραμέως, ολοκληρώνει την υποταγή των προγραμμάτων σπουδών και της έρευνας στους σκοπούς των εταιριών για να εξυπηρετήσει την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Η δε Περιφερεια Ηπείρου διαμεσολαβεί στην ένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εταιριών διαχειριζόμενη το ΕΣΠΑ. Μόνα ζυγά υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Τα λαϊκά στρώματα που βιώνουν στο πετσί τους τα κοινωνικά εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών τους, οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική επιλογή της Περιφέρειας Ηπείρου και της κυβέρνησης της ΝΔ, να δαπανήσουν κρατικό χρήμα για τη στέγαση 5 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας αντί για τη στέγαση εκατοντάδων νέων επιστημόνων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ