Φλέγεται η Πεντέλη, σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική, μετακίνηση δυνάμεων

penteli

Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία της χώρας ενώ δυνάμεις από πολλές περιοχές της χώρας μετακινούνται από το απόγευμα της Τρίτης στην Αττική καθώς για μία ακόμη φορά η Πεντέλη φλέγεται.

Από την Ήπειρο μέχρι στιγμής έχει αναχωρήσει μία ομάδα της ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον διοικητή της Μονάδας ενώ προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Αττική για μία ακόμη φορά ζει τον πύρινο εφιάλτη. Η μεγάλη φωτιά κατακαίει εκτάσεις στην Πεντέλη, οικισμοί εκκενώνονται ενώ οι φλόγες έχουν αγγίξει τα σπίτια. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επεσήμανε πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό υδροφόρων που έχουν ήδη διαθέσει εθελοντές.

Υπογραμμίζεται ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Επιπλέον, σε γενική επιφυλακή βρίσκεται τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία, ενώ συνεχείς είναι οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ