Φεστιβάλ Βωβούσας… Αφιέρωμα στους Μανάκια

adelfoi manakia

adelfoi manakia

Ε ναι! Το καλοκαίρι επιστρέφει και μαζί του και το Φεστιβάλ Βωβούσας! Δέκα ημέρες και… δύο χωριά, αφού φέτος στο πρόγραμμα εντάσσεται και το γειτονικό Περιβόλι, και φυσικά πολλές δραστηριότητες, προβολές, μουσική, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους!

Η ορεινή εξόρμηση ξεκινά στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου. Με την έναρξη του Φεστιβάλ, μικροί, μεγάλοι, φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι γινόμαστε μία μεγάλη παρέα και πλάι στον ποταμό Αώο και την καταπράσινη κοιλάδα του, ανακαλύπτουμε το μικρό παραδοσιακό χωριό με τους λίγους ντόπιους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους μιλούν ακόμη βλαχικά και το παραδοσιακό μονότοξο γεφύρι ενώ παράλληλα αφήνουμε την καλλιτεχνική μας φύση να αποδράσει κι εκείνη μαζί μας.

Κι επειδή Φεστιβάλ Βωβούσας χωρίς κεντρικό θέμα δεν γίνεται, τα φώτα φέτος «πέφτουν» πάνω σε δύο προσωπικότητες με μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό της Ελλάδας και των Βαλκανίων οι οποίοι γεννήθηκαν και έδρασαν μερικά μόνο χιλιόμετρα μακριά από τη Βωβούσα, στη γειτονική Αβδέλλα.

Το έργο των αδελφών Μανάκια, ζωντανό ακόμη στα κινηματογραφικά τους φιλμ, αναβιώνει μέσα από τη ματιά του Φεστιβάλ με συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές.

Μια μεγάλη παρέα που φέρνει την ενέργειά της σε ένα καλά κρυμμένο χωριό και που… παίρνει τα βουνά προσωπικά!
Ακόμη να φορτώσετε τα sleeping bag και τις σκηνές σας;
Μείνετε συντονισμένοι, ολόκληρο το πρόγραμμά καταφθάνει λίαν συντόμως!
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ