Φεστιβάλ Δωδώνης.. Μουσικά ηχοτοπία στην ιερή βελανιδιά!

ros bandt

ros bandt

Η διακεκριμένη και πολυβραβευμένη μουσικός, συνθέτις και ερευνήτρια Ros Bandt από την Αυστραλία, τιμώμενη καλλιτέχνις της φετινής Animart των Δελφών, δίνει τη συνέχεια στο 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης.

Η Ros Bandt θα δημιουργήσει σύγχρονα μουσικά ηχοτοπία, μπροστά στην ιερή βαλανιδιά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ.

Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο σημείο του μαντείου, του αρχαιότερου μαντείου στον ελλαδικό χώρο.

Η Ρος Μπαντ έχει ήδη επισκεφτεί τη Δωδώνη δυο φορές, έχει εμπνευστεί από τον χώρο και την μακραίωνη ιστορία του και χρόνια τώρα ονειρευόταν να παρουσιάσει τη δουλειά της μπροστά στην ιερή οικία. Ανταποκρίθηκε λοιπόν με μεγάλο ενθουσιασμό στην πρόσκληση του Δήμου Δωδώνης να συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ της Δωδώνης.

Η Ρος Μπαντ κατασκευάζει η ίδια τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιεί κατά την επιτέλεση των έργων της. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η αιολική λύρα, ενώ αυλοί, σείστρα και άλλα όργανα που η ίδια η Ρος έχει εφεύρει, καλούνται να εκφράσουν αισθήματα, συναισθήματα και στοχασμούς που εμπνέει ο χώρος.

Έτσι οι θεατές – ακροατές αυτής της πρωτότυπης παράστασης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποιοι ήχοι, σύμφωνα πάντα με την Ρος, εκφράζουν τις θεωρίες του Δημόκριτου, του οποίου αποσπάσματα θα διαβάσει ο κλασικός φιλόλογος και πανεπιστημιακός Άρθουρ Μακντέβιτ.

Ο Μακντέβιτ θα διαβάσει επίσης αποσπάσματα από την Ιλιάδα του Ομήρου, το “Περί Φύσεως” ποίημα του Παρμενίδη και από τα φιλοσοφικά κείμενα του Αναξαγόρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Χορηγοί του Φεστιβάλ Δωδώνης είναι η “Νέα Οδός”, η Energean Oil & Gas και η ΑΝΕΚ Lines.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ