Φαινόμενα υποσιτισμού και σε σχολεία της Ηπείρου

mathimataΜεμονωμένα περιστατικά υποσιτισμού αναφέρονται σε σχολεία της Άρτας γεγονός που γεννά έντονο προβληματισμό και προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έχει καταγραφεί ένα περιστατικό υποσιτισμού μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Νομού, ο οποίος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια.

Συγκλονιστική όμως είναι η αναφορά που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ηχώ της Άρτας» ότι υπάρχουν και κάποια μικρά ποσοστά παιδιών, κυρίως πρωτάκια, τα οποία λόγω απουσίας θέρμανσης στο σπίτι τους, δεν πηγαίνουν προετοιμασμένα στο σχολείο.

Δεν γράφουν δηλαδή τα μαθήματα που τους βάζει ο δάσκαλος για το σπίτι, γιατί τα χέρια τους είναι μελανιασμένα από το κρύο και δεν μπορούν να πιάσουν το μολύβι! Αναφορά και διαπίστωση η οποία ταρακουνά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν γνώση. Όμως, στο σχολειό της κρίσης, όλα είναι πιθανά.

Μία ακόμη παράμετρο της κρίσης, που αποτυπώνεται σε πολλά σχολεία της Ηπείρου, αποτελεί η μείωση της κατανάλωσης στα σχολικά κυλικεία μέχρι και 50% ενώ μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των σχολικών εκδρομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ