ΦΕΚ η εξαίρεση των πολιτιστικών μνημείων από το υπερταμείο…

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την εξαίρεση των 2.330 μνημείων από το υπερταμείο. Πρόκειται για θέμα που άνοιξε αιφνίδια πριν μερικούς μήνες και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την χώρα. Αντιδράσεις υπήρξαν και στην Ήπειρο, κυρίως από τους Δήμους, καθώς σημαντικά ακίνητα, σημεία αναφοράς για τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, βρέθηκαν στους καταλόγους των προς παραχώρηση στο υπερταμείο. Τώρα το Υπουργείο Οικονομικών ήρθε να βάλει τέλος σε κάθε ενδεχόμενο μεταβίβασης, καθώς δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την ανάκληση της μεταβίβασης των συγκεκριμένων ακινήτων.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε στις 17 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ανακαλέσει την απόφασή του ως προς τη μεταβίβαση των 2.330 ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.»

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΚΥΣΟΙΠ, Δημήτρη Λιάκου καθώς και των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιάννη ∆ραγασάκη, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Έφης Αχτσιόγλου.

Με βάση το ΦΕΚ, τα παραπάνω ακίνητα «εκ του συνόλου των δέκα χιλιάδων εκατόν δέκα εννέα (10.119) ακινήτων, τα οποία μεταβιβάσθηκαν στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.” με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών με αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018 (2320 Β’) εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 196 του ν. 4389/2016, όπως αυτός ισχύει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ