«Φάμπρικα» με τα επιθέματα.. Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για τους δύο χειρουργούς

apofasi xatz3

apofasi xatz3

Αποκαλυπτικές της «κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα» παράνομης συνταγογράφησης, στην οποία επιδίδονταν οι δύο γιατροί της χειρουργικής, είναι οι αποφάσεις για την αναστολή καθηκόντων τους που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια».

Στις αποφάσεις, χρησιμοποιούνται μόνο τα αρχικά των ονομάτων των δύο γιατρών, αναφέρονται αναλυτικά όμως οι συνταγογραφήσεις στις οποίες προχώρησαν και περιλαμβάνονται στην έκθεση- πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας.

apofasi xatzikosta1

Και οι δύο γιατροί είχαν προχωρήσει στην έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση επιθεμάτων με την χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους αλλά για διαφορετικούς ασφαλισμένους.

Συνάμα έχει εκδώσει ηλεκτρονικές γνωματεύσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση επιθεμάτων με την χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από έναν ή περισσότερους άλλους γιατρούς, σε διαφορετική γνωμάτευση για διαφορετικούς ασφαλισμένους.

Αυτό όμως που αποτέλεσε πραγματική «εργολαβία» ήταν η έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους για την χορήγηση επιθεμάτων όπου ο γιατρός είχε δηλώσει την ένδειξη συνύπαρξης σακχαρώδη διαβήτη για τον εν λόγω ασφαλισμένο, ενώ από διασταύρωση των στοιχείων προέκυπτε ότι ο ασφαλισμένος δεν είχε λάβει ανάλογη αντιδιαβητική φαρμακευτική αγωγή.

apofasi xatz2

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή και θεωρείται βέβαιο ότι θα παραπέμψει την υπόθεση των δύο χειρουργών στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ, το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει περαιτέρω αποφάσεις. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί οι δύο γιατροί θα επιστρέψουν αυτοδίκαια στα καθήκοντά τους, όπως έχει συμβεί και με άλλους συναδέλφους τους κατά το παρελθόν.

Κρίνοντας ωστόσο από την πρακτική που έχει ακολουθεί σε άλλα νοσοκομεία και για γιατρούς που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, τα Πειθαρχικά συνέρχονται άμεσα και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν αποφασίσει αργία ενός έτους για τους εμπλεκόμενους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ