Φάμελλος προς Κερκυραίους.. Δεν θα κάνουμε χωματερή άλλη Περιφέρεια..

«Ούτε η Ηγουμενίτσα, ούτε τα Γιάννινα, ούτε η Κοζάνη μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Κέρκυρας… Τα σκουπίδια είναι δικά σας και δεν μπορείτε να ζητάτε να σας λύσει το πρόβλημα κάποιος άλλος, κάποια άλλη περιφέρεια…»… Αυτά ήταν μόνο ορισμένα από όσα διαμήνυσε στους Κερκυραίους ο Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό START. Η κατάσταση στο νησί είναι εκρηκτική ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης στα Γιάννινα συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ με την συμμετοχή όλων των δημάρχων ώστε να συζητήσει την πρεμιέρα του εργοστασίου διαχείρισης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η μεταφορά απορριμμάτων σε άλλες περιφέρειες και με έμφαση, γνωρίζοντας ότι απευθύνεται στο τηλεοπτικό κοινό της Κέρκυρας, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ζητάμε να κάνει χωματερή κάποιος άλλος για λογαριασμό μας».

Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα σκληρός τονίζοντας πολλές φορές την ανάγκη εξεύρεσης λύσης εντός διοικητικών ορίων του νησιού όπως και της αλλαγής του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων.

Η Κέρκυρα είναι ήδη αντιμέτωπη με πρόστιμα για την λειτουργία παράνομων χωματερών ενώ καλείται να επιστρέψει ποσό άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων για τον ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη ο οποίος κατασκευάστηκε με κοινοτικούς πόρους αλλά δεν λειτουργεί εξ αιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ