Φ. Φίλιος: Τρεις άμεσες παρεμβάσεις για την λίμνη

pamvotida15

Τρία συγκεκριμένα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα στη λίμνη προτείνει ο πρώην Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Φίλιππας Φίλιος.

Ο κ. Φίλιος κάνει την παρέμβαση αυτή με αφορμή την συζήτηση που γίνεται περί αλλαγή οριοθέτησης της λίμνης.

Σημειώνει ότι η Παμβώτιδα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων 20 ετών χάρη στη συντήρηση και τον καθαρισμό των στραγγιστικών τάφρων, στον έλεγχο της διαχείρισης των αποβλήτων των πτηνοτροφείων, στους  συνεχείς ελέγχους του Φορέα, των υπηρεσιών του Δήμου και της ΕΛΑΣ.

Με βάση το masterplan της Περιφέρειας, σημειώνει ο κ. Φίλιος εκπονήθηκε από τον Φορέα με την ΜΟΔ, το Πανεπιστήμιο, τα επιμελητήρια και ευρύτατη διαβούλευση με Δήμο, Περιφέρεια και την κοινωνία, μελέτη προτεραιοποίσης και κοστολόγησης των έργων και δράσεων.

«Προφανώς και κυρίαρχο πρόβλημα είναι τα φερτά υλικά, που μειώνουν συνεχώς τις ποσότητες των υδάτων και τον  λιμναίο όγκο. Δεν θα μιλήσω για το σύνολο του απαιτούμενου έργου, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 16 εκ ευρώ, όσο δηλαδή ο ποδηλατόδρομος. Δεν θα πω για το περίφημο Π.Δ. που βολοδέρνει πλέον της 20ετίας.Θα πώ απλά ότι σήμερα με 3 απλές κινήσεις τουλάχιστον για να διατηρηθεί η κατάσταση» τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

-Αγορά τώρα ειδικού μηχανήματος κοπής καλαμιών 150.000 ευρώ +30.000 κόστος λειτουργίας ετήσιο

-Αυστηρός έλεγχος διάθεσης αποβλήτων ορνιθοτροφείων και πάσης φύσεως σταβλικών εγκαταστάσεων

-Τοποθέτηση ειδικών διχτύων στην έξοδο των αγωγών ομβρίων της πόλης για την κατακράτηση ρύπων μετα την βροχή, κόστους 280.000 ευρώ +40.000 κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

«Γνωρίζουν πλέον όλοι τι χρειάζεται, ας μην αποφεύγουν όσοι έχουν την ευθύνη να πάρουν θέση και να φροντίσουν για την άμεση εξεύρεση αυτών των ελάχιστων χρημάτων με παράλληλη προσπάθεια να ενταχθεί το σύνολο των έργων σε χρηματοδότηση» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ