Φ. Φίλιος: Δεν στήνω έκτακτα στρατοδικεία….

FFILIOS_NEA– Κάθετο όχι στις απολύσεις εργαζομένων και τις περικοπές πόρων

Με μία πολύ σκληρή δήλωση, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, τοποθετήθηκε για τις ανατροπές του φέρνει το Μεσοπρόθεσμο, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέρα από τις απώλειες πόρων οι Δήμοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υποχρέωση απόλυσης εργαζομένων, θέμα στο οποίο ο κ. Φίλιος είπε κάθετα «όχι».

«Δεν πρόκειται να υπογράψω καμία απόλυση εργαζομένου. Αυτό που ζητούν μοιάζει με έκτακτο στρατοδικείο. Ας δώσουν στους προγόνους τους να το κάνουν…». Με την δήλωση αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σχολίασε τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και πλήττουν βάναυσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Φίλιος απέστειλε ήδη επιστολή προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, σημειώνοντας ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο νέο καθεστώς που διαμορφώνονται. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα παραδώσουμε τα κλειδιά των δημαρχείων…», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Φίλιος στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια περιστολής δαπανών. Η συμβολή της στη συνολική προσπάθεια που κάνει η χώρα για έξοδο από την κρίση ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλο τομέα.

Σήμερα, με το Μεσοπρόθεσμο και το νέο πακέτο μέτρων, η Αυτοδιοίκηση διαλύεται.

«Έξω από κάθε συνταγματική επιταγή, έξω από κάθε πολιτική συμφωνία, έξω από κάθε ηθική, η κεντρική Κυβέρνηση στέλνει την αυτοδιοίκηση δεκαετίες πίσω, μετατρέποντάς την σε ένα απλό διαχειριστή. Και μάλιστα διαχειριστή της μιζέριας, της ανέχειας, της οικονομικής εξαθλίωσης.

Οι νέες μειώσεις στους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης αλλά και η οριζόντια μείωση του προσωπικού στην οποία καλούνται να προχωρήσουν οι Δήμοι, είναι μέτρα έξω από κάθε λογική. Μας υποχρεώνουν στην αναστολή λειτουργίας με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε.

Η θέση και η στάση του Δήμου Ιωαννιτών είναι ξεκάθαρη. Η Δημοτική Αρχή λέει όχι στις νέες περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων.

«Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το πακέτο των μέτρων αυτών, που απαξιώνουν και στην ουσία καταργούν την αυτοδιοίκηση, εμείς θα παραδώσουμε τα κλειδιά.

Οι πολίτες μας, μας εμπιστεύτηκαν και μας εξέλεξαν για να είμαστε δίπλα τους. Δεν θα μας υποχρεώσει κανείς να βρεθούμε απέναντί τους», κατέληξε ο κ. Φίλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ